8 Mart 2016 Salı

SADECE 34 ÖNERİ İLE YAZA FORMDA GİR !!!



1 Acele etmeyin: Spor salonuna aylardır gitmiyorsanız en zor dersi gözünüze kestirmek yerine küçük ama emin adımlarla spora başlayın. 

2 Bedeninize uygun egzersizi seçin: Uygulayacağınız ağırlık antrenmanlarının vücudunuzu dengeleyecek yönde olmasına önem verin. 

3 Düzenli egzersiz yapın: Bir plan yapın. Haftanın hangi günü spor yapacağınızı ve o günlerde hangi antrenmanları uygulayacağınızı belirleyin. 

4 Her gün hareket edin: Haftanın üç günü bedeninizi yoracağınıza, haftanın her günü kısa antrenmanlar yapın. Metobolizmanız hızlanacaktır. 

5 Kişisel spor eğitmenine danışın: Bedeninizdeki şikayetleri spor eğitmenine anlatarak onun önerilerine kulak verin. Size özel bir programla çalışın. 

6 Görünen kaslarınıza yoğunlaşın: Vücudunuzda ön planda olan bölgeleri sıkılaştırırsanız çevrenizdekiler tüm vücudunuzu fit görecektir. 

7 Kambur durmayın: Dik bir duruşa sahip olmak hem daha fazla özgüven verir hem de sizi dört kilo daha zayıf gösterebilir! 

8 Kilo takıntınızdan vazgeçin: Fit bir vücuda sahip olmak için zayıf olmanız değil, kas oranınınızın yağ oranınızdan fazla olması gerekiyor. 

9 Şok diyetlerden uzak durun: On günde beş kilo kaybedeceğinizi vaat eden diyetlere inanmayın. Bu diyetlerle sadece su kaybeder ve birkaç günde verdiğiniz kiloların hepsini geri alırsınız. 

10 Ara öğünlere önem verin: Çantanızda ya da ofisinizdeki dolabınızda anlık açlıklar ve ara öğünler için sağlıklı atıştırmalara yer açın. 

11 Dışarıda istediğiniz yemeği seçin: Ancak yarım porsiyon yiyin. Böylece çok fazla kalori almazsınız. 

12 Yemeklerinize kuruyemiş katın: Örneğin birkaç tane badem, salatanıza hem lezzet katacaktır, hem de daha fazla yemiş gibi hissetmenizi sağlayacaktır. 

13 Kafein tüketiminize dikkat edin: Spor öncesi içtiğiniz bir fincan kahve egzersiz sırasında kalori yakımını artırır. Ancak gün içinde tükettiğiniz kahve miktarı arttıkça, selülitleriniz de artacaktır. 

14 Kendinize ödül verin: Beslenme düzeninizde kaçamak yaptığınızda o günü tamamen yok sayıp diyetinizi sona erdirmek yerine o kaçamağı bir ödül olarak görüp diyetinize devam edin. 

15 Spor öncesinde atıştırmayın: Eğer sizi çok fazla yormayan bir egzersiz programınız varsa, spor öncesi atıştırarak boşu boşuna kalori almayın. 

16 Spor sonrası abur cubur yemeyin: Bazı kadınlar spor sonrası bir dilim çikolatalı keki kendilerine hak olarak görür. Ancak hedefiniz kilo vermekse böyle kalorili gıdaları yemeyi aklınızdan bile geçirmeyin. 

17 Proteine ağırlık verin: Beslenmenizde proteine ağırlık verin. Özellikle tavuk göğsü ve balık, spor yapanlar için ideal proteinlerdendir. 

18 Diyet yapmayı bırakın: Bu beş harfli kelime sizi hem strese sokuyor hem de metobolizmanızı yavaşlatıyor. 

19 Haftada bir kez ağır kilo kaldırın: Vücudunuz egzersiz programındaki ağırlıklara alışacağından, onu şaşırtmak için haftada bir daha ağır bir kiloyla çalışın. 

20 Ağırlıkları yavaşça kaldırın: Ağırlık çalışmalarınızı hızlı yapıyorsanız işe yaramaz. Kasların doğru çalışabilmesi için hareketleri yavaş yavaş yapın.

21 Hareketleri doğru şekilde yapın: On tane mekik çekiyor ama hala dümdüz bir mideye sahip olamıyor musunuz? Aynada duruş şeklinize bir göz atın. 

22 Kalp atış hızınızı takip edin: Herhangi bir kardiyo aletinde nabzınızı sürekli kontrol edin. Yağ yakmak için doğru nabızda olup olmadığınızı görün. 

23 Dümdüz bir karın için : Bazen karnınız gibi küçük bir kas grubunu calıştırmak için kalçalarınız gibi büyük bir kas grubunun harekete geçirmeniz gerek. 

24 Mini triatlonda çalışın: Spor salonunda triatlon varsa metobolizmanızı hızlandırmak için mutlaka deneyin. 

25 İyi yağları tercih edin: Beslenmenizde işlenmiş yağlar yerine avokado, fındık ve zeytinyağı gibi sağlıklı yağlara yer verin. 

26 Yeterli sayıyı yakalayın: Eğer vücudunuzda bir değişiklik yoksa, yeterince egzersiz yapmıyorsunuzdur. 

27 Sağlıklı karbonhidratlar: Makarna, pirinç ve un yerine tam tahıllı ve işlenmemiş karbondihratları tüketin. 

28 Küçük bir top edinin: Spor salonlarında olan küçük toplardan edinerek mide egzersizlerinin daha etkili olmasını sağlayabilirsiniz. 

29 Kilo takarak yürüyün: Daha fazla kalori harcamak için spor mağazalarında satılan kollara ya da bacaklara takılan ağırlıklardan satın alın. 

30 Birkaç hareketi birlikte yapın: Kalça hareketlerini yapmak için egzersize başladığınızda kollarınızın da çalışması için ellerinize ağırlık alın.

31 Basenlerinizi inceltmek için: Bunu için 'squat' denilen ve spor eğitmenlerinin tavsiye ettiği egzersizi uygulayın. 

32 Seksi omuzlar için şınav çekin: Şınav çekerek yaz öncesi omuzlarınızda seksi ve çekici kıvrımlar yaratabilirsiniz. 

33 Kaliteli zaman ayırın: Spor salonunda telaşlı değil, kaliteli zamanla sporunuzu yapın.

34 Uyku düzeni:Erken yatmaya ve kalkmaya özen gösterin.Düzenli hayat düzenli uykuyla başlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder