26 Mart 2016 Cumartesi

EN İYİ 5 TRİCEPS (ARKA KOL) HAREKETİ


Güçlü ve hacimli kollara sahip olmak hemen hemen çoğu kişinin istediği bir durumdur. Buna sahip olmanın yolu düzenli beslenme ve düzenli antrenman yapmaktan geçmektedir. Eğer bu düzen bozulursa, istediğiniz kollara sahip olmanız çok zor olacaktır. Kollarınızın hacimli görünmesini istiyorsanız, sadece biceps çalışmanız yetmez, tricepslerinize de özen göstermelisiniz. Çünkü triceps kası biceps kasına göre daha büyüktür. 
Eğer tricepslerinizi ihmal ederseniz, karşıdan baktığınızda kollarınız hacimli görünebilir, fakat yandan veya arkadan baktığınız zaman kol kaslarınızdaki orantısızlık daha belirgin bir şekilde ortaya çıkar. Görüntüden ziyade eğer bicepsinizle tricepsinizi eşit bir şekilde çalıştırmazsanız, dirsek ve omuz eklemine orantısız bir yük biner ve bu durum sakatlanmanıza neden olabilir. 
Triceps hareketlerimize başlamadan önce, triceps kasının anatomisine bir göz atalım;
Triceps Kasının Anatomisi:
Triceps kası, üst tarafta Scapula ve Humerus kemikleri ile kolun alt bölümünde bulunan Ulna kemiği arasında yer almaktadır. Triceps kası, üç bölümden oluşur; 
- Dış Kısım (Lateral Head): Humerus'un dış kısmında bulunan bu bölüm, yüksek şiddetli güç üretilmesine yardımcı olur. 
- Orta Kısım (Medial Head): Tricepsin lateral ve long başları ile çevrelenmiştir ve iç kısımda bulunur. Düşük şiddetli ve yavaş hareketlerin gerçekleşmesinden sorumludur.
- Uzun Kısım (Long Head): Triceps kasının bölümü içerisinde en büyük olanıdır. Güç kullanımlarında gerekli durumlarda devreye girer. Aynı zamanda omuz ve dirsek ekleminin kontrollü bir şekilde hareket etmesine destek olur. 
Triceps kasının 3 bölümden oluşması nedeniyle, tek bir hareketle veya tek bir açıyla çalışılması, tüm bölümlerinin harekete dahil olması anlamına gelmemektedir. Bu nedenle, farklı hareketlerle ve farklı açılarda çalışma yapmamız gerekmektedir. 
En İyi 5 Triceps Hareketi
1 - Weighted Dips:
2 - Triceps Kickback:
3 - Close Grip Bench Press:
4 - Rope Pushdown:
5 - French Press:
Herhangi bir sağlık probleminiz varsa, doktorunuza danışmadan lütfen yukarıdaki çalışmaları yapmayınız. Hareketlerin uygulama aşamasında kafanızda soru işaretleri varsa, uygulamadan önce lütfen uzman bir fitness eğitmenine danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder