17 Mart 2016 Perşembe

Evde Squat Hareketleri İle Bacak Kalça İnceltme !!!

Bacak ve Basen İnceltmek İçin Çömelme Squat Hareketleri Nasıl Yapılır?

Bir sağlıklı spor egzersizi programı olan Squat nedir ve hareketleri evde nasıl yapılır detaylıca resimli olarak hazırladım. Zayıflama sürecinde yağ yakmak ve basen ile kalça eritmeinceltme hareketleri listesi; Squat Nasıl Yapılır ve Hareketleri
Squat Nedir: Squat kelime anlamı olarak çömelme anlamındadır. Vücudun sıkılaşması ve kuvvetlenmesi için çok önemli hareketlerden bir tanesi olarak kabul edilmektedir. Squat hareketleri teknikleri uygulanırken herhangi bir spor aletine ihtiyaç duyulmaz. Squat egzersiz programları içerisinde en etkili olanlardan bir tanesidir ve hızlı şekilde spor ile vücudu geliştirmeye ve sıkılaştırmak hatta incelmek için yardımcı olur.
Evde de yapılan Squat bacak egzersizleri sadece bacakları değil aynı zamanda yağ yakma, zayıflama ve karın kaslarını da geliştirici etkileri olan bir egzersiz türüdür. Ayrıca meraklıları için vücut geliştirme squat egzersizleri ile çok daha etkili şekilde uygulanabilmektedir. Squat hareketleri ağırlıksız ve ağırlıklı olmak üzere iki farklı şekilde uygulanabilmektedir. Ağırlıksız ve ağırlıklı squat egzersizleri tekniklerini sizler için resimli olarak inceleme altına aldık.
En hızlı kalça, basen ve bacak bölgesinde bölgesel zayıflama için sonuç almak istiyorsak aşağıdaki resimli hareketler dik ve keskin bir açıda doğru olarak yapılmalıdır.

Evde Squat Hareketleri İle Bacak Kalça İnceltme Resimli Anlatım

Başlangıçta vücudu bildiğiniz yöntemlerle ısıtın fakat fazla zorlamayın.

Squat Egzersiz Teknikleri Hareket 1: Bacak ve kalça inceltmek için ilk temel hareketteellerimizi öne doğru kaldırıyoruz ve dik bir şekilde sabit duruyoruz. Ardından resimde görüldüğü gibi tıpkı bir tabureye oturur gibi çömelip kalkıyoruz. Diz kısımları kıvrılıyor ve eğilip kalkıyoruz. Bu squat hareketini 4 set 10 kez tekrarlıyoruz. Kolaylıkla evde yapılan hareketlerdir.
Çömelme Hareketi 2: Daha çok ön bacak ve alt kalça Hareketi 3 aşamalı bir hareket ve ağırlıksız squat hareketleri içerisinde en etkili olanlardan bir tanesi. Burada ilk olarak resimde görüldüğü gibi ayakta duruyoruz ve ellerimizi mekik çekerken yaptığımız gibi başımızın arkasına yaslıyoruz. Ardından resmimizin B bölümünde gösterildiği gibi yarım eğilip C bölümündeki gibi sıçrayarak yukarı zıplıyoruz. Bu hareketimizide aynı şekilde 3 set 10 tekrar olacak şekilde uyguluyoruz.
Eğilme Hareket 3: Arka bacak ile ön kısımları inceltmek için Squat hareketi ağırlıksız şekilde uygulayacağımız hareketlerden bir tanesi. Burada yukarıdaki hareketlere benzer olarak yine çömeliyoruz ancak bu kez tek ayağımız ile çömelmek zorundayız. Bu hareketimizide arada 5 dakika dinlenecek şekilde ayarlayarak 3 set 10 tekrar sağ bacak ile uyguluyoruz ve ardından 3 set 10 tekrar sol bacak şeklinde tekrarlıyoruz.
Kalça İnceltici Hareket 4: Bu hareketimiz ağırlık ile yapılan squat hareketleri içerisinde yer alıyor. Bu egzersizde ağırlığımızı boynumuzun arka kısmına omuzlarımıza alıyoruz ve ağırlık omuzlarda iken eğilip kalkıyoruz. Aynı şekilde 3 set 10 tekrar uygulayalım.
Kol Kalça Arkası Sıkılaştırıcı Hareket 5: Aynı şekilde squat hareketleri ağırlıklı egzersizlerden biri olan bu uygulamamızda ağırlığı ileri doğru tutarak iki aşamalı olan hareketimizi uyguluyoruz. Ağırlık elimizdeyken ileri doğru tutarak çömelip yeniden ayağa kalkarak bu hareketimizi yorulana kadar tekrar ediyoruz.
Ağırlıklı Squat Hareketi: Spuat egzersizi yine iki aşamalı yapılan egzersizlerden bir tanesi ve iki elimizde sağda ve solda bulunan ufak ağırlıklar ile önce sağ dizimizin üzerine çömeliyoruz, ardından sol dizimizin üzerine çömelme işlemine devam ediyoruz.
İnceltici Egzersiz: Squat hareketleri ile basen ve kalça inceltme resimli egzersizler nasıl yapılır programı içerisinde sonuncu hareketimize geldik. Bu hareketimiz ağırlıklı squat hareketleri içerisinde çok önemli bir yere sahip ve hem bacak, karın kaslarını çalıştırıyor, hem de üst kol ve omuz kaslarını geliştirmektedir. Resimdeki şekilde ağırlık göğsümüzde olacak şekilde çömelip yeniden kalkıyoruz. Son eğilme hareketimizi de 3 set 8 veya 10 tekrar şeklinde uyguluyoruz.
Bu zayıflama listesi sayesinde 1 ay içinde hem kilo verme hemde kalça ve basen bölgesinde bulunan yağlardan incelme olacağını görebilirsiniz. Evde yapılan squat egzersizlerini sürekli ve düzenli bir biçimde uygularsanız bacaklarda incelme olduğunu kısa zamanda göreceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder